maanantai 7. kesäkuuta 2010

Välietappi- Brändö

Pari ensimmäistä päivää kulunut tältä reissulta. Ensimmäiset yömme yövyimme Brändössä ja tarkemmin sanottuna Brändö Stugby- nimisellä leirintäalueella.

Reissuun lähdimme lauantaina kahdentoista aikaan aamupäivällä. Ensin matkasimme Kustaviin mistä Vartsalan lossilla Vuosnaisiin. Vuosnaisista matkasimme Viggen-nimisellä pienellä lautalla Brändööseen. Brändö on yksi Ahvenanmaan maakuntaan kuuluvista sivusaarista. Brändötä kutsutaan usein Ahvenanmaan portiksi sen sijaintinsa vuoksi. Brändöhän sijaitsee lähimpänä näistä saarista Suomen mantereelta.

Brändössä meitä on suosineet ihan lämpimät ja aurinkoiset ilmat. Uimassa en ole vielä tosin käynyt, mutta onhan tässä kai koko kesä aikaa? Tuo uiminen täällä leirintäalueella ei ole niin houkuttelevaa meille aikuisille, kun merivedessä näytti olevan paljon jotain kasvillisuutta pohjassa. 7-vuotias siskon likka, joka on alkuseikkailun matkassa mukana tosin kävi tänään polskimassa.

Täällä jo havaitsin minkälaista möngerrystä tuo ruotsalaisten puhe onkaan, huh, huh sentään! Tuntuu haasteelliselta ymmärtää tuollaista seuraavat kolme kuukautta, mutta kai siihenkin tottuu?

Kävin eilen pyöräilemässäkin ja oli kyllä "hieman" komeammat maisemat pyöräillä kun Tiiriön lenkillä. Oi, en tiedä saanko tänne kuvia lisättyä, täytyy kokeilla. Yhdellekin pienemmälle sillalle löysin tieni ja siellä oli mahtavat maisemat! WAU! Muistin silloin taas yhden syyn miksi tänne itseni änkesin kolmeksi kuukaudeksi. Ja joku vielä sanoo, ettei Suomessa ole kaunista... Sellainen ihminen ei ole kunnolla Suomeen tutustunutkaan!

Aika hiljaista on ollut vielä niin tällä leirintäalueella kuin noilla lautoilla ja losseillakin. Ollaan ehkä oikeaan aikaan liikenteessä, kun turismikausi ei ole vielä vilkkaimmillaan?

Tänään jatkamme matkaa toiselle, Brändötä itse asiassa vielä pienemmälle saarelle Kumlingeen. Lauttamme lähtee Brändön Torsholman satamasta tuossa kolmen aikaan. Siellä olemme alle vuorokauden, kun seuraavana aamuna lähdemme puoli kahdeksan maissa sinne seikkailuni todelliseen määränpäähän, Föglöön saarelle! Eli jo huoemnna tulen kenties jo tapaamaan työnantajani, näkemään majani ja niin edelleen. Elämme siis jännittäviä aikoja!

Täältä tähän.

ps. Kokeilen lisäillä tänne myös kuvia, jossain välissä kun on paremmin aikaa. Facebookistahan noita jo löytyykin, mutta kenties tätä blogia lukee myös ihmiset jotka eivät Facebookkaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti