perjantai 11. kesäkuuta 2010

Vanhan maalaistalon isäntä

Nyt sitä sitten ollaan muutettu tänne Föglön saarelle. Retkiseurueeni toivat minut eilen iltapäivällä tänne, milloin työnantajani vei meidät tulevalle kesäasunnolleni ja luovutti minulle avaimet.

Asuntoasiat täällä Föglön saaressa ratkesivat sitten lopulta hyvällä tavalla ja nyt minua voisi kutsua jopa vanhan maalaistalon isännäksi. Asun nimittäin täällä tällaisessa vanhassa punaisessa maalaistalossa ihan meren vieressä. Tänne tulee olikos se nyt maanantaina myös pari likkaa vielä kanssani asumaan Vaasasta, joten eipähän pääse tänne ainakaan erakoitumaan. Täällä on jokaiselle asukkaalle varattu ihan viihtyisät ja siistit huoneet, joista minä pääsin valitsemaan ensimmäisenä omani. Valinta oli vaikeahko, sillä jokaisessa huoneessa oli omat huonot ja hyvät puolensa, mutta valitsin lopulta sen huoneen, missä oli talon ainoa kunnon sänky, muissa huoneissa on vain vuodesohvat. Ja olipas kyllä hyvä nukkua ainakin ensimmäinen yö tuossa sängyssä!

Sitten täällä on näiden huoneiden lisäksi iso, hieno ruokasali yhteisessä käytössä oikeastaan kaikkine mukavuuksineen. Löytyy tarvittavat astiat, mikro, uuni, jääkaappi, ruokapöytä, tuolit jne. Jääkaappi on kyllä melko pieni, joten hieman jänskättää miten kaikkien kolmen omat ruokatavarat mahtuvat sinne. Täytyy vissiin opetella ostamaan päivittäin ostokset kaupasta, eikä niin kuin Kauhajoella "opiskelija"-asunnossani yleensä tein, että ostin pidemmälle ajalle tavarat. On täällä kyllä toinenkin jääkaappi, mutta en tiedä saako sitä päälle.

Televisiokin täältä löytyy, mutta siinä ei ole digiboksia, joten se ei vissiin sitten toimi. No, eipä sieltä olisi mitään minulle näin kesäisin tullutkaan, kun vain YLEn kanavat näkyvät täällä Ahvenanmaalla. No, pelataanhan siellä vissiin jotain potkupallon MM-kisoja, mutta ne ei itseäni pahemmin kiinnosta.

Kylpyhuone täällä on ehkä se talon heikoin osa ainakin itseni kannalta ajateltuna. Etenkin suihkuosasto. Suihkutila on niin pirun pieni eli täytyy olla tarkka, ettei kastele koko vessaa ja täällä ei ole ollenkaan lattiakuivainta! Tai todennäköisesti tuon yhden kepin päässä on kuivain ollut, mutta se on mennyt rikki.

Pihapiirikin tällä talolla on laaja! On tilaa temmeltää! En tiedä vielä pääseekö tuolta uimaan, kun ranta on ruohikkoa enkä viitsinyt eilen mennä katsomaan sinne kun oli niin pirun märkää. Täytyy jossain vaiheessa katsastaa tuokin asia. Kyllä sinne jokin polku johtaa...

Toivon tällä hetkellä, että nämä kaksi likkaa Vaasasta olisivat ihan terveen kirjoista ja olisivat ihan mukavia asuinkumppaneita. Soluasumisesta minulla ei ole ennestään kokemusta, joten siinä riittää varmasti minulla totuttelemista. Onneksi tämä talo on sen verran iso, ettei tätä nyt ihan perussoluasumiseksi kai voi kutsua?

Ja toinen asia, missä minulla riittää totuttelemista on tuo ruotsin kieli. Huh, huh niiden möngerrystä! Riittäisi jo, että ne puhuu eri kieltä, mutta kun ne puhuu sitä vielä niin nopeasti ettei perässä meinaa pysyä. Ymmärrän kyllä ihan ok, mitä ne sanovat, mutta vastaaminen tuottaa välillä vaikeuksia. Tänään aloitan työt tuolla Enigheten gästhemissä kello kahdeltatoista. Saas nähdä miten siellä alkaa sujumaan...

Onneksi täällä ei sentäs ole lehmiä. Tai no, eikös se lypsäminen tuppaa olemaan emäntien puuhaa...

Täältä tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti